مواد غذایی را میتوان به شکل آهسته یا سریع منجمد کرد. در روش انجماد آهسته، مواد مورد نظر را در فضایی با دمای پایین قرار میدهند تا آرام آرام منجمد شوند.
همچنین برای انجماد سریع نیز راه های مختلفی وجود دارد که عبارتند از
تماس مستقیم محصول با ماده منجمد کننده،
تماس غیر مستقیم محصول با ماده منجمد کننده
عبور جریان هوای سرد شدید (این روش معمولا درون یک تونل مخصوص انجام میگیرد)
یکی از مزایای استفاده از تونل انجماد، کم بودن زمان مورد نیاز است.
انجماد سریع مانع تشکیل کریستالهای یخی بزرگ در محصولات میشود.
این کریستالهای بزرگ موجب افت کیفیت ماده غذایی مورد نظر میشود.
بنابراین، انجماد سریع تا حدود زیادی باعث حفظ شکل، رنگ، بو و مزه محصول میشود.
مزیت دیگر روش های iqf، امکان جداسازی تک به تک محصولات در زمان انجماد است که موجب تولید محصول با کیفیتتر نسبت به حالت انجماد توده ای است.
این موضوع از نظر ماندگاری غذا و استفاده مشتری به اندازه مورد نیازش اهمیت دارد.
درباره این سایت